Andere diensten

Deze pagina wordt momenteel bijgewerkt.

Psychiatriepraktijk Utrecht biedt zowel supervisie voor GGZ-professionals, leertherapie voor psychiaters in opleiding en coaching voor professionals.

→ Supervisie

Behandelaren werkzaam in de GGZ komen af en toe in een fase in hun loopbaan waarin het goed is het eigen professionele handelen met wat meer afstand te bekijken. Ik heb als psychiater veel ervaring met behandeling van complexe problematiek, zowel in teams als individueel en kan goed meedenken over de dynamiek waar je als GGZ-behandelaar mee geconfronteerd wordt. Centraal in mijn aanpak staan: werkplezier, je eigen persoon als belangrijkste instrument en focus op haalbare doelen. Af en toe jezelf spiegelen is volgens mij een teken van professionaliteit en kracht en zeker niet van zwakte.

→ Leertherapie

Als psychiater in opleiding ben je verplicht leertherapie te volgen. Leertherapie start van uit een gezonde situatie. Maar wie is die persoon die deze opleiding volgt? Lukt het om je eigen krachtige en kwetsbare kanten te integreren in je ontwikkeling tot professional?  Ik denk dat het zowel voor jouzelf als patiënten goed is, als je naast behandelaar ook gewoon een mens kan blijven die soms ook gewoon kan zeggen dat je geraakt bent of iets even niet weet.

In manier van werken en geven van psychotherapie laat ik zien hoe ik mijzelf als professional heb ontwikkeld. Psychotherapie is in eerste instantie een ontmoeting tussen 2 gewone mensen die afspreken zichzelf en elkaar zeer serieus te nemen. Vanuit  verschillende rollen onderzoeken we hoe je meer regie kan voeren over delen van je dagelijks leven. Hierbij hoort soms verdriet, maar er moet ook gelachen kunnen worden. Het leven is immers te vluchtig om altijd maar serieus te zijn.

Neem zeker even contact op als je wat meer wilt weten of een keer wilt kennismaken!

→ Coaching

Iedere professional zal in zijn loopbaan af en toe zijn hoofd stoten. Dat is gelukkig meestal niet zo erg. Soms is het wel goed jezelf en je werksituatie een aantal keer met wat meer afstand te bekijken. Wat speelt er nu eigenlijk? Moet ik een de oorzaak en oplossing van een probleem meer binnen mezelf zoeken of juist meer externaliseren? Als psychiater onderzoek ik samen met patiënten hun krachtige en kwetsbare kanten. Hier hoef je natuurlijk geen officiële ‘patiënt’ voor te zijn om baat bij te hebben.

Neem bij vragen even contact op. Een kennismaking is altijd vrijblijvend.


Contact of overleg? Klik hier.

→ Meer informatie over de praktijk? Klik hier.